Kamatos kamat – Aranytojást tojó tyúk

Egy tanmese:
Egy szép napon a szegény ember kiment a baromfiudvarába, és az egyetlen tyúkja mellett egy aranytojást talált. Nagyon meglepődött, de azt gondolta, hogy valaki csak a bolondját járatja vele. A biztonság kedvéért elvitte a tojást az aranyműveshez, aki nagy meglepetésre közölte vele, hogy a tojás színtiszta aranyból van. A szegény ember nagy örömében gyorsan eladta a tojást és boldogan hazavitte a pénzt.
Másnap reggel az egész család sietett megnézni a tyúkot és nagy ámulatukra, ismét ott csillogott egy aranytojás. Ezután minden nap így történt, a gazda eladta a tojásokat és gazdag ember lett.
Egy idő után a gazda kapzsi lett és szerette volna kideríteni a tyúk titkát, hogy még több aranytojása legyen. Azonban erre a titokra nem tudott rájönni, ezért egy napon dühében ketté vágta a tyúkot. Csakhogy annak a belsejében nem volt egyéb  csak egy pici tojás.
Tanulság: Ne vágd le az aranyat tojó tyúkot!
S hogy jön ez ide? A legtöbb ember így cselekszik!
A tyúk jelenti a tőkét, a tojás pedig a kamatokat, s tőke nélkül nem lesz kamat sem! Te is azok közül vagy, aki elkölti az összes pénzét és képtelen felnevelni egy aranytojást tojó tyúkot? Csírájában elfojtod a kamat lehetőségét?

Addig, amíg nincs egy aranytojást tojó tyúkod, addig a jövedelmed nagyságától függetlenül Neked kell pénzt termelned. Kevesebbet költeni, mint a kereseted nem valami izgalmas. Ennek ellenére a takarékoskodásnak van értelme.

Tudod, a legtöbb ember miért nem takarékoskodik? Íme, a leggyakoribb magyarázatok:

  • “Később majd magasabb lesz a jövedelmem, addig nem is kell takarékoskodnom”.
  • “A jelennek akarok élni, a takarékoskodás nehéz, megszorításokkal jár.”
  • Sokan nem tartják fontosnak a takarékosságot, meggyőződésük, hogy e nézeten nem is tudnak változtatni.
  • “Az alacsony kamatok és az infláció miatt nincs értelme takarékoskodni.”
Ha aranytojást tojó tyúkot szeretnél nevelni, akkor jó keltetőben jársz, itt meg fogod találni!!
További információkért kérlek vedd fel velem a kapcsolatot az aranytojásra kattintva vagy a lenti elérhetőségek valamelyikén.
Tel.: +36/70/427-9968
Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?