Tőkegyűjtés, gyarapítás – minden élethelyzetre

Tőkegyűjtés, gyarapítás – minden élethelyzetre

Miért jó takarékoskodni?

Ha úgy határozunk, hogy bevételeink egy részét megtakarítjuk, akkor gyakorlatilag jövedelmünk egy részének azonnali elköltéséről mondunk le, jövedelmünk egy részét félretesszük egy jövőbeni nagyobb kiadás fedezetére. (pl. gépjármű vagy lakás megvásárlása, felújítása, vagy gyermekeink felnevelése vagy “a nyugdíjaskor”), de képezhetünk tartalékot a nem várt helyzetekre (pl. munkanélküliség, betegség) is. A megtakarítások szabadon felhasználhatóak, végrendelet és hosszadalmas hagyatéki eljárás nélkül is “örökölhetőek”.

Így akár nulláról kezdve, apránként is összegyűjtheti azt az összeget, melynek elköltése biztos nem fog gondot okozni. (A hiánya annál inkább…)

Ha megtakarított pénzünket nem készpénzben a „párnacihában” tartjuk, hanem okosan befektetjük, annak értéke az idő előre haladtával várhatóan nőni fog a kezelőtől kapott kamat vagy hozam formájában. Jövőbeni anyagi lehetőségeink így akár bővülhetnek is! Ez egyben anyagi biztonságot is jelenthet arra az esetre, ha valamilyen oknál fogva (munkanélküliség, betegség, stb.) átmenetileg vagy tartósan csökkenne a rendelkezésre álló jövedelmünk.

Már egy viszonylag alacsonyabb összeg (pl. 8.000 Ft/hó) rendszeres megtakarítása és befektetése is néhány éven belül jelentős anyagi tartalékot biztosíthat.

  • Megoldást keres megtakarításai elhelyezésére?

Garantált fix kamatot keres?

Szeretné ha pénzére a piaci kamaton felül +5%-ot kapna akár 25 éven keresztül?

Kihasználná az állam által nyújtott kamatadó és EHO mentességet?

Szabadon felhasználható lekötést keres?

Lakáscélú elképzelése van? 30%-os állami támogatás!

 


Fontos Önnek, hogy gyermekei jövőjét kiszámíthatóbbá tegye?

A jövő álmai ma születnek

Minden család számára a gyermekek biztonsága és jóléte a legfontosabb, hogy olyan útravalóval indítsuk őket az önálló élet felé, amely megalapozza a boldogulásukat. Aki nem tervez hosszú távra, annak komoly anyagi problémát okozhat egy-egy előre látható fontos esemény is. Legyen az taníttatás, esküvő, saját lakás, autó, stb

 


 

Nyugdíjas korában nem szeretne nélkülözni?

Az állami nyugdíj egyre kevesebb lesz (ennek több oka is van), emiatt aktív dolgozóként saját magunk kell már előre elgondolkoznunk milyen nyugdíjas éveket szeretnénk. Itt fontos megjegyeznem, hogy ne csak a nyugdíjkorhatár feletti évekre, hanem 50 év feletti (passzív nyugdíjaskor) gondoljunk a kérdésre.

Az időben elkezdett öngondoskodással nagymértékben kiegészítheti jövedelmét, vagy az állami nyugdíjjal ellentétben szeretteire, unokáira is hagyhatja tragédia esetén.

Az állam 2014. január 1.-től

20% (max. évi 130.000Ft) ADÓKEDVEZMÉNNYEL TÁMOGATJA nyugdíjbiztosítását.

*A nyugdíjcélú adókedvezmények a 280.000Ft-ot is elérhetik évente.

Please follow and like us:

Vélemény, hozzászólás?